Inima este muschiul din corp care munceste cel mai intens. Bate de mai bine de 100.000 de ori pe zi si pompeaza mai bine de 10.000 de litrii de sange in corp in fiecare zi.
Fara o inima care sa functioneze corect, corpul este privat de oxigen sau de nutrienti necesari pentru a functiona in conditii optime.Din acest motiv este foarte important sa mentinem sanatatea cardio vasculara deoarece are un impact asupra fiecarei parti din corp.

O inimă sănătoasă se poate menţine într-o stare bună pe termen lung şi prin adoptarea unui stil de viaţa echilibrat şi al unui program alimentar bogat în nutrienţi esenţiali şi sărac în anumite ingrediente, precum grăsimile şi sarea. Evitaţi untul, carnea grasă, untul de cacao (din ciocolată), lactatele nedegresate, pâinea albă şi dulciurile şi încercaţi să includeţi în meniul dvs. cât mai multe dintre cele mai bune legume şi fructe pentru inimă.

In ciuda progreselor din medicina si din tehnologie bolile cardio-vasculare contina sa fie principala cauza de moarte din lume.
Vestea buna este ca functia normala a inimii este corelata cu alimentatia si stilul de viata.

Vesti bune pentru inima!

In numarul din 1 noiembrie 2005 al Circulation, revista apartinand American Hearth Association. A fost publicat un studiu conform caruia asimilarea zilnica de acizi grasi omega-3 poate reduce riscul de atacuri de cord mortale la pacientii cu risc ridicat. Printre beneficiile constatate se numara diminuarea neregularitatilor ritmului cardiac. Cercetatorii au declarat ca “daca datele pe care le-am cules vor fi confirmate de alte cercetari, acizii grasi omega-3 ar putea fi recomandati ca o alternativa mai putin toxica la traditionalele antiaritmice pentru a preveni aparitia de
episoade recurente de tahicardie si fibrilatie.” Efectele acizilor grasi omega-3 asupra sanatatii inimii sunt
evidentiate si intr-un articol publicat de revista American Journal of Clinical Nutrition (vol. 84, pp. 5-17; iulie 2006). O cercetare in mod deosebit a demonstrat ca o doza de omega-3 de 850 mg (EPA si DHA) a dus la o reducere cu 21% a mortii din cauze diverse; o reducere a mortii cardiace cu 35% si pentru moartea subita cu 45%. In concluziile lor, cercetatorii de la Columbia University au afirmat:
“Putem afirma ca in natiunile in care consumul de acizi grasi omega-3 este relativ scazut, sunt necesare niste initiative pentru sanatatea publica avand ca finalitate cresterea consumului.”

Intr-un alt studiu publicat in august 2006 in revista European Journal of Clinical Nutrition (vol. 10, pp. 978-984), cercetatorii au mentionat ca acizii grasi omega-3 EPA si DHA sunt cu siguranta importanti pentru sanatatea inimii, si altele, printre care acidul alfa linoleic (ALA), demonstreaza ca au proprietati analoge.

Un studiu japonez confirma inca o data faptul ca acizii grasi omega-3 protejeaza inima

Noi dovezi rezulta dintr-un studiu denumit “JELIS” (Japan EPA Lipid Intervention Study) publicat de jurnalul medical The Lancet in editia din 31 martie 2007 (vol. 369, p. 1090-1098). Studiul a demonstrat ca completarea cu acizi grasi omega-3 si cu EPA (acid eicosapentaenoic) poate duce la o diminuare a riscului de angina cu 24% si a bolilor coronariene neletale cu 19%. Analizand un esantion de 18.645 de pacienti timp de patru ani si jumatate, studiul a evidentiat beneficii semnificative asupra sanatatii cardiovasculare. In editorialul care insoteste studiul, prof. Dariush Mozzafarian de la Harvard Medical School si de la Harvard School of Public Health ii felicita pe cercetatorii din JELIS, si afirma: “aceste rezultate ar trebui sa solicite studii clinice ulterioare referitoare la
uleiul de peste…”

Iata un video foarte bun despre acesti acizi grasi omega 3

Aici puteti gasi produsul original Omega 3 :Vezi oferta

Un alt rol foarte important asupra sanatatii inimii il joaca coenzima Q10. De multe ori am auzit despre ea dar niciodata nu ne-am documentat sau informat corect.

Coenzima Q10 , prescurtat CoQ10 cunoscuta sub numele de Ubichinona, este un compus important ce se produce in corp. Se poate lua si din alimentatie. Cele mai bogate surse sunt :carnea, carnea de pasare, pestele. cu toate ca nivelul prezent in alimente nu este suficient ca sa creasca in mod semnificativ nivelul din corp.
CoQ10 se gaseste in toate celulele organismului si in concentratie mare in acele organe cu nevoi genetice mai ridicate precum : inima, ficat, rinichi.

Atunci cand imbatranim sau luam anumite medicamente, nivelul de CoQ10 din corp scade. Mai ales in cazul medicatiei cu statine ce sunt folosite la scara larga pentru a reduce nivelul de colesterol si de trigliceride din sange . S-a dovedit ca reduc nivelul de CoQ10 din corp blocand si caile naturale de sinteza pentru colesterol dar si pentru CoQ10.

In concluzie  este aratat ca suplimentele CoQ10 ne ajuta sa fim mult mai sanatosi si energici.

Haideti sa vedem si un video despre acest supliment foarte important CoQ10

Produsul original il gasim aici :Vezi oferta

Cei ce au citit despre sanatatea inimii au cititi si acest articol extrem de important tot pentru inima si circulatia sangvina : CUM SA REDUCEM COLESTEROLUL:https://www.alegsanatate.ro/despre-produse-si-lifestyle/cum-scadem-colesterolul/ 

Sanatatea inimii 1Va multumim ca ne urmariti.

Canalul nostru de youtube aste acesta : https://www.youtube.com/channel/UCn9qDi_a6v0Cvh1fZ0dmHjg?view_as=subscriber. Ne bucuram pentru fiecare abonat .
Incercam sa aducem plus valoare in viata fiecaruia si astfel sa putem face diferenta.
Cu drag

Aleg Sanatate !