În numărul de mai 2017 al jurnalului Nutriție și Diabet (link-ul oferit mai jos), a apărut un studiu mic, dar important în secțiunea „Comunicări scurte”. Studiul a arătat dovezi că cantitatea de aport zilnic de flavonoizi a fost asociată invers cu riscul obezității, precum și cu procesele inflamatorii asociate obezității. Asta înseamnă că atunci când aportul de flavonoizi este mare, riscul de obezitate este mai mic, iar sarcina inflamatorie pe care obezitatea o pune asupra organismului este redusă. Nu este o descoperire cu totul nouă, ci o afirmație importantă a puterii alimentelor bogate în flavonoide.

Iată două aspecte importante ale acestei lucrări;

1. Se arată că o dietă bogată în alimente care conțin flavonoizi protejează împotriva obezității. O parte din motiv, fără îndoială, este faptul că un aport ridicat de flavonoide înseamnă un aport ridicat de fructe și legume, deoarece acestea sunt alimentele din care obținem flavonoidele. Dar, de asemenea, adaugă dovezi la beneficiile asigurării unui aport ridicat zilnic de flavonoide din toate sursele.Flavonoidele combat obezitatea și inflamația! 1

2. Flavonoidele sunt substanțe nutritive antiinflamatoare; ceva despre care Consiliul consultativ științific NeoLife (SAB) știe de ani buni. După cum reafirmă acest studiu, aportul ridicat de flavonoide este asociat cu sarcina inflamatorie mai mică. În acest caz, este inflamația asociată obezității, dar este sigur să spunem că aceleași beneficii antiinflamatorii se aplică tuturor; supraponderal, obez, sub greutate sau altfel. Toată lumea poate beneficia de o dietă zilnică bogată în conținut integral de flavonoide alimentare.

Deci … să aveți un plan pentru a asigura abundența dietetică flavonoidele alimentare în fiecare zi ar avea sens, nu? Dreapta! Acest lucru nu este doar prudent, ci pur și simplu inteligent.

Comitetul consultativ științific NeoLife (SAB) a fost unul dintre primele grupuri științifice care nu numai că recunoaște prezența acestei familii puternice de fitonutrienți bioactivi de protecție a sănătății, cunoscute sub numele de flavonoide, dar și pentru a identifica, stabiliza, concentra și livra le sub formă de supliment. … împreună cu dovezi ale acțiunilor lor de protecție. Asta a fost la începutul anilor ’90. Din acel moment, investigarea și livrarea de suplimente standardizate cu alimente integrale, care furnizează o gamă largă de flavonoizi, precum și polifenolii „familiei părinte”, au dus la produse de vârf precum Complexul Flavonoid și Tre. O alimentație puternică cu alimente integrale este disponibilă numai de la Nature și NeoLife.

Articolul cu studiile clinice
https://tinyurl.com/yxdre2xy

Echipa AlegSanatate va multumeste !