CELE SASE STADII ALE NUTRITIE

Cunoasteti diferenta dintre „Alimentatie” si „Nutritie”?

Cand se vorbeste de „nutritie”, deseori ne gandim ca este vorba pur si simplu de a avea o alimentatie sanatoasa si completa. Dar, in mod corect, nutritia se realizeaza doar cand fiecare celula in parte primeste principiile nutritive de care are nevoie intr-o forma suficient de simpla pentru a fi asimilate.
Elementele nutritionale pe care le ingeram trebuie sa fie distribuite in tot corpul, absorbite de celule, metabolizate, asimilate si la sfarsit resturile produse de acest proces trebuie sa
fie eliminate.
Acum diferenta este clara: alimentatia este ceea ce mancam, nutritia este ceea ce celulele noastre si tesuturile noastre primesc efectiv.
Comitetul de Consultanta Stiintifica (SAB) de la NeoLife cunoaste foarte bine aceasta diferenta. Elementele nutritive trec prin cele sase stadii separate si distincte, in timp ce corpul noastru munceste pentru a sustine nutritia in fiecare celula. Fiecare din aceste stadii trebuie sa opereze eficient pentru a obtine un nivel optim al nutritiei pentru intregul corp. Chiar si o usoara disfunctiune in unul dintre cele sase stadii ar putea sa reduca posibilitatile noastre pentru o sanatate buna.
Fecare integrator nutritional de la NeoLife este formulat pentru a furniza o nutritie echilibrata si un sprijin pentru unu sau mai multe dintre aceste stadii vitale. Printre altele, fiecare produs NeoLife este testat si analizat pentru a fi siguri ca poate fi utilizat corect de corp. In sfarsit, NeoLife ofera integratori nutritionali specifici pentru promovarea imbunatatirii eficientei celor Sase Stadii ale Nutritiei noastre, astfel incat fiecare celula a corpului nostru sa primeasca elementele nutritionale de care are nevoie.

Alimentatia

Alimentatia este primul pas pentru a ne asigura ca corpul nostru primeste cantitati adecvate si echilibrate de diferite elemente nutritionale necesare pentru o sanatate optima.
Alimentatia consista in toate alimentele si lichidele, bune sau
rele, pe care noi le consumam zilnic. Chiar si fiecare integrator nutritional pe care il consumam face parte din regimul nostru alimentar. Obiectivul programului de integrare nutritionala de la NeoLife este acela de a imbunatatii calitatea generala a dietei noastre astfel incat elementele nutritive de baza, importante pentru o sanatate optima, sa se gaseasca in mod abundent si echilibrat zi dupa zi.

Digestia

Digestia incepe cu masticarea si include actiunea acizilor si a enzimelor. Digestia este procesul prin care alimente complexe sunt descompuse si separate in substante simple pe care corpul poate sa le utilizeze pentru a obtine energie si pentru a sustine celulele si tesuturile organice.
De exemplu, lipidele, proteinele si carbohidratii sunt convertite in acizi grasi, aminoacizi si respectiv in zaharuri simple.
Fiecare produs NeoLife este formulat pentru o digestie usoara si completa.
Ingrediente specifice pentru a imbunatatii digerarea, ca enzimele, fac parte din formularea produselor noastre.
Pe langa aceasta, tehnologia noastra de productie a compreselor asigura o dezintegrare si o dizolvare rapida, in masura de a face cat mai usor procesul digestiv.

Absorbtia

Absorbtia este procesul prin care produsele digestiei, zaharurile simple (provenite din carbohidrati), aminoacizii  proveniti din proteine) si acizii grasi (proveniti din grasimi si din uleiuri), in afara de vitamine, minerale, fitonutrimenti si altele trec invelisul intern al peretilor intestinali si sunt revarsate direct in sange.
In timp ce cea mai mare parte a substantelor nutriente sfarsesc direct in fluidul ematic, lipidele si substantele liposolubile au un parcurs indirect, trecand prin sistemul limfatic.
Toate produsele NeoLife sunt formulate pentru a fi usor absorbite, astfel incat sa furnizeze elemente esentiale care, prin intermediul aparatului circulator prin care sunt transportate, ajung la toate celulele corpului.

Circulatia

Rolul sistemului circulator este acela de a asigura transportul nutrimentelor absorbite la fiecare celula a corpului. Putem sa ne hranim corect, sa digeram corect si sa absorbim corect elementele nutritive, dar daca circulatia noastra nu este adecvata, elementele nutritive s-ar putea nici macar sa ajunga la celulele de destinatie.
Comitetul de Consultanta Stiintific (SAB) de la NeoLife recunoaste rolul crucial al sangelui in sistemul circulator care
garanteaza celulelelor ca se bucura de o nutritie adecvata. Aceasta ar trebui sa fie inca o consideratie importanta pentru oricine incepe un program de integrare nutritionala.

Asimilarea

Pentru a face ca celulele corpului sa creasca, sa se repare si sa se reconstruiasca singure, este esentiala o asimilare corecta. Aceasta consta in delicatul proces de a face sa treaca elementele nutritive prin membranele care inconjoara fiecare celula vie. Pentru ca acest proces sa aibe loc, celulele trebuie sa fie sanatoase.
Multe persoane susutin astazi ca imbatranirea este provocata de faptul ca celulele corpului se deterioreaza mai repede decat este in masura corpul sa le reconstruiasca. O nutritie corecta a celulelor insasi este esentiala pentru aceasta reconstructie. NeoLife incorporeaza lipide si steroli vitali in formulele sale pentru a sustine capacitatea celulelor de asimilare a principiilor nutritive. Vechiul si familiarul proverb care spune ca „tu esti ceea ce mananci” poate fi mai bine reinterpretat ca ”tu esti ceea ce, de fapt, celulele tale asimileaza”.

Eliminarea

Faza finala a nutritiei este eliminarea eficienta a resturilor din corp.
Eliminarea incepe la nivel celular si este completata prin multe alte zone metabolice active, ca pielea, rinichii, plamanii si colonul. Este esentiala eliminarea completa si regulata a resturilor corpului.
Asa cum elementele nutritive folosite de corp sunt utilizate in combinatii, cele Sase Stadii ale Nutritiei sunt corelate intre ele.
Fiecare dintre acestea influenteaza activitatea celorlalte. Fiecare produs nutritional de la NeoLife este formulat pentru a furniza elemente nutritive esentiale, sustinand in acelasi timp unul din cele Sase Stadii ale Nutritiei.

 

Despre diete si nutritie 1