Nervozitate, inrosirea pielii, balonare, matreata … Cine s-ar gandi ca aceste probleme pot fi cauzate de dezechilibrul florei intestinale?
Insa ce este flora intestinala si ce simptome produc dezechilibrele la nivelul acesteia?
Flora intestinala reprezinta totalitatea microorganismelor benefice, numite si probiotice, care participa nu doar la descompunerea nutrientilor, ci sunt responsabile si de functionarea adecvata a sistemului imunitar.
Dar daca numarul bacteriilor benefice scade, acestea sunt inlocuite de agenti patogeni, iar flora intestinala se dezechilibreaza, putand cauza simptome care afecteaza aproape orice organ.
Cele mai grave dintre acestea sunt tulburarile digestive, cum ar fi balonarea, diareea, constipatia, flatulatia si crampele abdominale inconfortabile. De multe ori nu simtim nimic, insa adormim greu seara si avem dificultati de concentrare in timpul zilei, suntem obositi, iritabili si stresati. Pe langa acestea, pot aparea si simptome la nivelul pielii si parului, cum ar fi cosuri inflamate, eritem alergic, matreata, par lipsit de stralucire si fire despicate la capat.
Ei bine, simptomele pot parea mai degraba neplacute decat grave la inceput. Insa dezechilibrul florei intestinale poate avea consecinte serioase pe termen lung, care pot afecta calitatea vietii.
Deoarece flora intestinala joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar, neutralizarea compusilor cancerigeni sau chiar in reducerea nivelului de colesterol, dezechilibrul acesteia poate creste riscul de aparitie a proceselor inflamatorii, colesterolului si cancerului.
In plus, medicamentele prescrise pentru aceste afectiuni pot slabi si mai mult flora intestinala deja afectata, creand un cerc vicios.
Balonarea, diareea, constipatia, oboseala si iritabilitatea pot indica, printre altele, un dezechilibru al florei intestinale. In plus, o flora intestinala afectata poate avea consecinte serioase pe termen lung, motiv pentru care administrarea probioticelor se recomanda inca de la aparitia primelor simptome sau chiar in scop preventiv.
Daca ai avut recent o infectie, diaree, iei antibiotice, fumezi, consumi mult alcool sau ai o alimentatie nesanatoasa, nu mai sta pe ganduri si incepe sa consumi probiotice.
Bine, bine, dar cum sa alegi dintre numeroasele produse cu probiotice de pe piata?
Una dintre calitatile cele mai importante este numarul de bacterii benefice pe care il contine. In cazul in care exista conditii favorabile pentru multiplicarea bacteriilor, numarul acestora se poate dubla in jumatate de ora, prin urmare, cu cat este mai mare numarul de germeni, cu atat mai bun este produsul.
De asemenea, probioticele din compozitie pot sprijini multiplicarea bacteriilor benefice, asigurandu-le hrana necesara.
Cand poti alege dintre doua produse care contin una sau mai multe tulpini, alege-l pe al doilea. La urma urmei, flora noastra intestinala este, de asemenea, formata din mai multe tipuri de bacterii, ciuperci etc., care isi sprijina reciproc efectele. Conform unui experiment pe pacienti cu IBS (sindromul colonului iritabil), sindromul reactioneaza bine la probiotice, insa persoanele carora le-au fost administrate mai multe tulpini au prezentat o rata crescuta de ameliorare, 80% dintre acestea mentionand reducerea problemelor.
Intestinul subtire, este alcatuit de fapt din mai multe fragmente, anume din duoden, jejun si ileon. Impreuna cu intestinul gros si stomacul, intestinul subtire formeaza tractul gastrointestinal. La omul adult, acest intestin are o lungime de circa 6 metri si o suprafata de aproximativ 200 metri patrati. Peretii sai interiori sunt captusiti cu vili, formatiuni care adapostesc la randul lor subsectiuni denumite microvili. Ambele tipuri de formatiuni au un rol capital in absorbtia nutrientilor din hrana.
Principalele functii ale intestinului subtire pentru organism sunt acelea de digestie, absorbtie, precum si functia imunologica.
Flora intestinala este un univers microscopic care totalizeaza mai multe sute de miliarde de bacterii, din circa 400-500 de specii diferite de bacterii, fungi si virusuri. Daca la nastere, tubul digestiv este steril, colonizarea cu bacterii atinge concentratia maxima in primii ani de viata.
Colonul se poate mentine sanatos cu 85% probiotice (flora de fermentatie) si 15% agenti patogeni. Sanatatea depinde de echilibrul dintre aceste doua tipuri de bacterii.
Orice modificare sau dezechilibru al acestui raport inseamna o sensibilitate crescuta la infectii, intrucat flora intestinala nu-si indeplineste corect rolul protector.
Stiai ca din cauza stilului de viata dezechilibrat, 90% din populatie prezinta dezechilibre ale florei intestinale?
Probabil ca medicul ti-a recomandat deja probiotice dupa tratamentul cu antibiotice, pentru refacerea florei intestinale.
Si ce-o sa se intample daca nu iau probiotice? Nu cumva toata nebunia asta cu probioticele e doar un instrument de marketing?
Nu mai sta pe ganduri si ia probiotice de la aparitia primelor simptome!
Cum sa alegi din multimea de probiotice disponibile pe piata?
Solutia NeoLife
Flora intestinala are un rol extrem de important in digestie si in imunitatea organismului. Pentru a sprijini in mod eficient functionarea sanatoasa a sistemului digestiv, iti recomand produsul Acidophilus Plus.
Acidophilus contine un amestec brevetat de cinci varietati de probiotice testate clinic: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium animalis si Streptococcus thermophilus
Sistemul exclusiv de Protectie Enterica ‘Gel-Guard’ asigura apararea impotriva aciditatii stomacului si permite unui numar cat mai mare de bacterii vii sa ajunga la nivelul intestinului.
Cui recomandam aceste produse?
- * Celor care sufera de sindromul de colon iritabil, balonare, spasme abdominale sau diaree;
* Persoanelor care urmeaza un tratament antibiotic, pentru a evita efectele daunatoare ale medicamentelor, pentru boli dermatologice sau ginecologice;
* Pentru ameliorarea problemelor digestive cauzate de stres.
Vestea cea buna este ca produsul, Acidophilus Plus este acum disponibil. Acesta este un produs complex si eficient cu probiotice, care indeplineste toate conditiile de mai sus.
Pentru o detoxifiere mai buna si o refacere mai rapida este recomandat de folosit o bautura excelenta din Aloe Vera. Contine si ginseng , vitamina C si multi alti nutrienti ce ii puteti descoperi aici produsul natural si original :
De consumat inainte de fiecare masa 50-100 ml.
Planta de Aloe Vera este recunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile de vindecare şi pentru beneficiile aduse sănătăţii. Aloe Vera are efecte demonstrate de prevenire a cancerului şi a leucemiei.
Cu efecte de detoxifiere şi remineralizare asupra întregului organism, sucul de Aloe Vera elimină toxinele sedimentate de la nivelul intestinului, perminţând astfel absorbţia substanţelor nutritive. Reface ţesuturile deteriorate, îmbunătăţeşte digestia şi contribuie la buna funcţionare a ficatului.
Beneficiile sucului de Aloe Vera:
✔ întărește sistemul imunitar;
✔ reglează aciditatea gastrică normalizând ph-ul din stomac;
✔ reglează tranzitul intestinal;
✔ îmbunătățeste digestia și curăță colonul;
✔ cicatrizează şi dezinfectează;
✔ elimină toxinele din organism;
✔ hidratează pielea uscată și sensibilă, menține nivelul de hidratare pentru o lungă perioadă de timp;
✔ previne infecțiile de piele și vindecă arsurile;
✔ hrănește pielea și elimină inflamația;
✔ îmbunătățește circulația sângelui;
✔ are efect benefic asupra diabetului zaharat, reduce nivelul glicemiei;
✔ dilată și curăță vasele de sânge, ameliorând ateroscleroza;
✔ contribuie la buna funcţionare a sistemului nervos;
✔ adjuvant în acnee, celulită, vergeturi;
Bibliografie :
1. http://commonfund.nih.gov/hmp/index.
2. http://www.nih.gov/news/health/jun2012/nhgri-13.htm.
3. NBJ Monograph, Probiotics Forecast 2013-2014: An in-depth look at
the latest news, innovations and market trends.
4. Pelletier X, Laure-Boussuge S, Donazzolo Y. Hydrogen excretionupon ingestion of dairy products in lactose-intolerant male subjects: importance of the live flora. Eur J Clin Nutr 2001;55:509-512.
5. de Vrese M, Stegelmann A, Richter B, Fenselau S, Laue C, Schrezenmeir J. Probiotics—Compensation for Lactase
Insufficiency Am J Clin Nutr. 2001:421S-429S.
6. Bradsoliel M, Fortier n, Guenette S, L’ecuyer A, Savoie M, franco M, Lachaine J, Weiss K. Effects of fermented milk containing Lactobacillus acidophilus CI1285 and Lactobacillus casei in the prevention of antibiotic-associated diarrhea: a randomized, double blind, placebocontrolled trial. Can J Gasroenterol. 2007 Nov; 21 (11):732-6.
7. Hickson M, D’Souza AL, Muthu N, Rogers TR, Want S, Rajkumar C, Bulpitt C.J. Use of probiotic lactobacillus preparation to prevent diarrhea associated with antibiotics: randomized double blind placebo controlled trial. BMJ. 2007 Jul 14;335(7610):80.
8. Gill HS, Rutherfurd KJ, Cross ML, Gopal PK. Enhancement of immunity in the elderly by dietary supplementation with the probiotic Bifidobacterium lactis Am J Clin Nutr. 2001;74:833-836.
9. Salminen SJ, Gueimonde M, Isolauri E. Probiotics that modify disease risk. Journal of Nutrition. 2005;135(5):1294–1298.
10. Costa D J, Marteau P, Amouyal M, et al. Efficacy and safety of probiotic Lactobacillus paracasei LP-33 in allergic rhinitis. European Journal of Clinical Nutrition, April 2014.
11. Alvarez-Olmos MI, Oberhelman RA. Probiotic agents and infectious diseases: a modern perspective on a traditional therapy. Clinical Infectious Diseases. 2001;32(11):1567–1576.
12. J.-S.Lin, Y.-H. Chiu, N.-T. Lin, C.-H. Chu, K.-C. Huang, K.-W. Liao, K.-C. Peng. Different effects of probiotic species/strains on infections in preschool children: A double-blind, randomized, controlled study. Vaccine 11 February 2009, volume 27, issue 7, pages 1073-1079.
13. Sanchez M, Darimont C, Drapeau V, et al. Effect of Lactobacillus rhamnosus supplementation on weight loss and maintenance in obese men and women. British Journal of Nutrition, 2013.
14. Saikali J. Fermented milks, probiotic cultures, and colon cancer. Nutr and Cancer. 2004;49:14-24.
15. Nutrition Reviews, Jan 2014. Effect of probiotics on biomarkers of cardiovascular disease: implications for heart-healthy diets.
16. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2897872.